Home Nyheder Rytteren Hesten Kazuri Bistro Fotos   Nyhedsmail Kontakt

Heureka Rideudstyr & Brugskunst           

Nordfeldvej 52 D, 4780 Stege.  Telefon: 55 81 22 06, pia@butik-heureka.dk
 

 

KAZURI

Håndlavede keramiske smykker fra Kenya.

        


Ordet Kazuri er swahili og betyder "Lille og Smuk".

Grundlæggeren, Lady Susan Wood, blev født i 1918 i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var missionærer fra England. Susan Wood blev sendt til England for at få en uddannelse, men kom i 1947 sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. 
Susan og Michael Wood var begge to visionære personer. Michael Wood er bl.a. grundlæggeren af organisationen AMREF, East African Flying Doctor Service.
I 1975, startede Lady Susan Wood, sammen med to kvinder fra lokalområdet et lille keramikværksted bagest i deres have. Huset lå ved foden af Ngong Hill, nord for Nairobi, nær ved Karen Blixens farm.
Kvinderne var dengang, som de også er i dag, hovedsageligt enlige mødre, der er afhængige af et arbejde for at forsørge sig selv og deres familie.

I dag har Kazuri ansat mere end 150 kvinder på deres værksted. Værkstedet er placeret det samme sted, som da det startede.

Kvinderne er i dag trænet og udlært til at fremstille de håndlavede og håndmalede smukke perler. Leret kommer fra distriktet rundt om Mt. Kenya og mange års erfaring med glasur og brænding har gjort produkterne særdeles smukke og unikke.

Smykker fra Kazuri bliver i dag solgt over hele verden og fælles for alle smykkerne er, at de gør kvinder endnu smukkere.

Udover, at Kazuri er en god arbejdsplads er alle miljø- og kvalitetskrav EU garanteret.

I 2001 købte ægteparret, Mark og Regina Newman, Kazuri Company. Deres visioner er, at samtidig med at videreudvikle værkstedet skal  grundlæggeren, Lady Susan Woods filosofi stadig varetages. Værkstedet har til hovedformål, at det skal komme kvinderne til gode.